Банишорци събират подписи във всеки блок срещу намерението на Министерство на

...
Банишорци събират подписи във всеки блок срещу намерението на Министерство на
Коментари Харесай

Напрежението ескалира! Столичен квартал готов на бунт заради преместването на Центъра по наркомании!

Банишорци събират подписи във всеки блок срещу намерението на Министерство на здравеопазването да реалокира Центъра по наркомании в Центъра по вирусология.

В понеделник жителите на “Банишора” още веднъж ще се съберат със събраните подписи пред магазин “Дар” против 14-то учебно заведение в 19.00 часа. Готови са и на гражданско непокорство   – блокиране на бул. “Столетов”, където се намира и самия Център по вирусология.

Готви се и протестно писмо от страна на настоятелството на 14 СУ “Проф. Асен Златаров”. В понеделник банишорци ще излязат с лозунга: “Хей, наркомани, тук сте нежелани. На Банишора й стига затвора”, написа news.bg.

Антоанета Лазарова, че към този момент е ходила в двата центъра и е открила, че в Центъра по вирусология освобождават целия първи етаж за преместването на Центъра по наркомании. По думите й даже шефката на пациентските организации е удостоверила като е изтъкнала като мотив, че искат да им е комфортно и въпреки всичко Центъра по наркомании да е в центъра.

“Това са заболели хора не могат да вървят в края на града. То е решено към този момент. Ние нямаме време”, съобщи Лазарова и посочи, че друг мотив, който се показва е   близостта с Централния софийски затвор, който въпреки всичко имал защита.

Бележки с предизвестие за преместването на центъра в градинката на “Банишора” в непосредствена непосредственост до Центъра по вирусология. Това е единственото място с построено игрище и две детски площадки за деца до 14-годишна възраст. Има и фитнес навън. Градинката се употребява от майки с деца и възрастни хора. Всички са разтревожени от неяснотите в дейностите на здравно министерство.

Както е известно, дефинитивно решение за преместването не е оповестено. В отговор на питане на news.bg от здравно министерство потвърдиха, че Центъра по вирусология не се изключва като един от вероятните разновидности за пренасяне.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР